Progressive Pumk Projects | El que dóna moviment és la por.
15591
single,single-post,postid-15591,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-7.5,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.3,vc_responsive

El que dóna moviment és la por.

11 abr. El que dóna moviment és la por.

Dóna’m por i incerteses, i et construiré un imperi, dóna’m seguretat i veritats inamovibles, i sumiré un mercat sencer en el més absolut oblit.

De por n’hi ha de molts tipus i focalitzada en tants temes com elements existeixen en l’univers, però en general, segons el seu efecte final en el mercat, podem parlar de dos tipologies de pors; les pors que paralitzen i les pors que fan avançar.

Les pors que paralitzen, solen ser pors incontrolables, pors externes a nosaltres i al nostre negoci, i normalment també són borroses, mal definides. Per exemple, tenir por a que no hi hagi un mercat suficientment gran per generar el volum de vendes que estic plantejant o tenir por a que no entrin el volum d’ingressos desitjat o fins i tot, la por a perdre vendes. Totes aquestes, són pors que ens paralitzen, perquè no les controlem, no les podem entendre, ni tan sols les podem arribar a conèixer.

Un dels grans encerts de la por, per contra, és quan aquesta es centra en entorns propis, en causes comprensibles i internes, aleshores és quan la por ens pot ajudar a avançar. Per exemple, la por a no descriure suficientment bé el nostre negoci, és la que ens obliga a preparar millor el discurs per vendre’l, o la por a perdre el sentit del negoci i s’apagui, és la por que ajuda a construir un equip fidel i a definir constantment el sentit de l’empresa.

Les reaccions dels que sustenten aquestes pors també són molt clares i reveladores; les pors externes, al ser desconegudes, es sol buscar resposta a través del control i la parametrització, en aquest sentit, són moltes les hores de brillants investigadors i estadistes que s’han desaprofitat per donar sentit a lo indescriptible.

Les pors internes per contra, solen tenir com a resposta l’augment de la dedicació, el treball amb sentit i l’acceptació de la possibilitat d’errar.

Tots ens volem moure, i tots ens movem per fugir de la por, però si ens aturem un moment veurem que la por és l’únic motiu que explica que ens seguim movent, per tant, no es tracta de seguir intentant eliminar la por, sinó de seguir indagant en les pors i aferrar-nos amb totes les forces a algunes pors. Algunes pors vol dir aquelles pors nostres, pròpies, que ens ajuden a avançar, a moure’ns amb més seguretat en un mercat cada vegada més insegur , en definitiva, que ens ajuden a transcendir en el mercat.